Topbar Icon SUMMER SALE | 15% OFF | CODE SUMMER – Signup for our newsletter and enjoy temporarily 17% off.

Waarom wij niet aan Black Friday meedoen

untitled design 2 1

Shoppers vechten om televisies terwijl ze concurreren om afgeprijsde producten te kopen tijdens een "Black Friday"-evenement op 23 november in een winkel in Sao Paulo, Brazilië. Paulo Whitaker / Reuters file

Talloze kortingen, overvolle winkels en eindeloze consumptie - dat is wat Black Friday elk jaar weer laat zien. Op geen enkele andere dag van het jaar wordt er zoveel geshopt. Veel aankopen worden spontaan gedaan en zijn gedreven door "vermeende" kortingen - het is duidelijk dat dit niet bepaald duurzaam is. Bij Wooden Amsterdam willen we deze consumentenmanie niet steunen en hebben daarom een tegenbeweging op Black Friday geïntroduceerd: De Green Weeks; die dit jaar plaatsvindt tussen 4 november en 5 december 2022.

Onze tegenbeweging: Green Weeks

In plaats van het milieu te vervuilen, doe er samen met ons iets goeds voor. Bij elke aankoop planten wij met behulp van Trees for the Future een extra boom in de periode van 4 november tot 5 december 2022. Kopen bij Wooden Amsterdam betekent iets terugdoen voor de natuur. Door te doneren aan herbebossingsprojecten zoals deze, wordt niet alleen CO2 verminderd, bomen hebben nog tal van andere voordelen. Ze zorgen voor biodiversiteit, schaduw, voedsel en economische ontwikkeling. Maar in de periode rond Black Friday willen we nog meer geven! Hoewel we Black Friday niet kunnen voorkomen, kunnen we met onze tegenactie de impact ervan verminderen.

Bewuste consumptie in plaats van shoppen

Bewust consumeren is niet alleen goed voor je portemonnee. Bewuste aankoopbeslissingen maken je op lange termijn gelukkig. Spontane aankopen, gedreven door kortingen, blijken vaak slechte aankopen te zijn en zijn na korte tijd nauwelijks plezierig. Extreem lage prijzen getuigen meestal van inferieure kwaliteit en slechte arbeids- en productieomstandigheden. 

Doe iets goeds voor onze planeet en kies bewust voor duurzame producten van hoge kwaliteit. Koop met een intentie.

Onze weg naar 1 miljoen bomen

Sinds 2017 doneren we 1% van onze jaarlijkse omzet aan herbebossings-NGO's. Deze omvatten: Trees 4 All, Trees for the Future. Ook merken op onze site zoals Good&Mojo planten bomen bij elke verkochte lamp. Vorig jaar hebben de Green Weeks 338 extra bomen opgeleverd. Tot en met Q3 2022 hebben we 37.604 bomen gedoneerd die ruwweg 238,4 ton CO2 hebben geabsorbeerd. Dat komt overeen met de koolstofvoetafdruk van 26 mensen per jaar! Deze verbazingwekkende resultaten motiveren ons om dit cijfer te overtreffen.

Ons doel is om tegen 2030 een miljoen bomen te doneren, waarover je meer kunt lezen op onze Duurzaamheid pagina. De Green Weeks zijn een belangrijk onderdeel van het bereiken van onze mijlpaal.

Jij kunt een voorbeeld stellen

Help jij ons met het maken van een statement tegen Black Friday? Met een aankoop bij Wooden Amsterdam doe je iets goeds voor jezelf en je omgeving. Stap uit de haastige overconsumptie en kies voor een duurzame levensstijl!

Gedreven door tevreden klanten

Wij willen dat onze klanten tevreden zijn. Daarom is het onze hoogste prioriteit om unieke, designproducten aan te bieden met de hoogst mogelijke kwaliteit onder goede werkomstandigheden. Zo kan je jarenlang van onze producten genieten. Daarnaast staat onze klantenservice klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Je kunt jouw bestelling binnen 60 dagen na levering retourneren en krijgt 24 maanden garantie.

Lees verder

Meer inspiratie?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang meer verhalen, persoonlijke kortingen en een welkomstkorting van 10%.

Deel dit artikel:

Free shipping in the Netherlands
1% van onze inkomsten gaat naar boomplantprojecten
Betaal achteraf met Klarna
Kopersbescherming van vertrouwde winkels